Схоже, деякі приватні компанії і навіть державні банки забули про свої обов'язки. Найближчим часом фінансові установи отримають від Національного банку жорсткі попередження про неприпустимість справляння так званих комісій за обмін "пошарпаних" купюр.

Про це стало відомо завдяки заяві одного з українських чиновників із парламенту, який відповідає за фінансову, податкову та митну політику.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

"Можливо у пошуку додаткової маржинальності, ви трошки забулися і забули, що в країні війна. Саме тому напевно вирішили запровадити додаткову комісію за обмін "зношених" купюр, серед яких зношеними вважаються навіть зім'яті або з маленькими цятками в куточку. Ця цятка може вам занадто дорого коштуватиме. Якщо точніше - ліцензію", - заявив чиновник.

Публікація Данила Гетьманцева, скріншот: Telegram
Публікація Данила Гетьманцева, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Лише за одну добу було отримано сотні скарг від громадян на подібні дії банків та навіть обмінних пунктів. Також люди скаржилися і державні банки.

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

"Обговорили з керівництвом Нацбанку. Державні банки та фінансові компанії днями отримують жорсткі попередження про неприпустимість такої поведінки. Для тих, хто не зрозуміє - за попередженнями будуть санкції", - розповів чиновник.

Як відомо, в останні місяці банки та пункти обміну валют масово відмовляються брати потерті та старі купюри долара та євро. За обмін таких купюр пропонують сплатити додаткову комісію до 30%. Якщо звернутися до елементарної арифметики, то при обміні 100 доларів на гривні, при врахуванні 30% так званої комісії, громадянин просто "дарує" близько 1100 гривень.

Нагадаємо, Twitter відправив у пошуковий бан українських блогерів-волонтерів: "Відтепер усі ми - sensitive content".

Раніше повідомлялося, на місці зруйнованої Каховської ГЕС вже хочуть збудувати нову.

Також, встигніть до 31 серпня: Ощадбанк дарує смартфони своїм клієнтам.