Останнім часом овочі на українському ринку б'ють цінові рекорди, проте літній сезон змінить ситуацію, за прогнозом економічного експерта Олега Пендзіна.

Пензін очікує, що всі три місяці літа овочі та фрукти в Україні дешевшатимуть, зокрема, борщовий набір. Це пояснюється тим, що в нас велику роль відіграє сезонний фактор.

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

"Ми вже з вами бачимо, що на борщовий набір, овочі, фрукти, які вирощуються на нашій території, ціни вже почали падати. Ми реально очікуємо, що десь у середині червня ціни на весь спектр овочів/фруктів будуть набагато нижчими, ніж місяць тому. Традиційно, як починається літо, ціни падають", - пояснив експерт.

Здешевлення триватиме до середини/кінця вересня, проте після збирання врожаю ціни знову почнуть підвищуватись, додав Пензін.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Варто зазначити, що насамперед овочі та фрукти почали дорожчати через повномасштабну війну та її наслідки. Окупація не дозволила українським фермерам вчасно зібрати врожай, а частину господарств було знищено. У результаті довелося закуповувати імпортні продукти, які коштують покупцям дорожче.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що яєчня тепер буде по кишені кожному українцю: експерти пояснюють, чому ціни на яйця продовжують падати.

Як повідомляв Знай.ua, "Мали б совість": абонент поскаржився, що Vodafone здирає по 200 гривень за "безкоштовну" заміну сім-картки

Також портал Знай.ua писав, що в Україні з червня підняли тариф на електроенергію: кому доведеться "відвалити" на півтисячі більше