На початку червня молочні продукти суттєво подорожчали, якщо порівнювати із травневими цінами. Українські великі супермаркети показали покупцям, скільки коштуватиме сметана, сир і молоко.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Відповідно до них, молоко торгової марки "Яготинське" жирністю 2,6% за місяць подорожчало з 39,41 грн. до 41,32 грн. Таку суму доведеться заплатити за пакунок об'ємом 900 мл. Водночас молоко жирністю 1% зросло у ціні з 38,80 грн. до 39,10 грн.

Ціни на молоко, дані Мінфін
Ціни на молоко, дані Мінфін

Сир теж встиг суттєво подорожчати, його середня ціна злетіла з 65,48 грн. до 68,59 грн. за упаковку вагою 300 грам. Якщо порівнювати вартість за супермаркетами, то у Варусі продукт обійдеться дешевше – 64,90 грн.

Ціни на сир, дані Мінфін
Ціни на сир, дані Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сметана не так сильно змінилася в ціні, але різниця все ж таки є. ТМ "Президент" жирністю 15% подорожчала із 39,11 грн. до 39,55 грн. за 350 г, а жирністю 20% - з 44,14 грн. до 44,94 грн. за 340 р.

Ціни на сметану, дані Мінфін
Ціни на сметану, дані Мінфін

Варто зазначити, що за рік у країні знизилося споживання молочної продукції в середньому на 28%. На ситуацію вплинула масова міграція українців, а також те, що у населення знизилася купівельна спроможність під час вторгнення росії.

Нагадаємо, "Направляють до зони бойових дій": українець упевнений, що Ощадбанк "пробив дно"

Раніше ми писали про те, що уряд розширив список осіб зі спеціальною пенсією: хтось підпадає під нові правила

Як повідомляв Знай.ua, в Україні посилять перевірки чоловіків, які хочуть виїхати за кордон: "Так і не повернулися"