Із 1 липня в Україні відбудеться перерахунок пенсійних виплат для деяких громадян. Суми виплат можуть збільшитись від 100 до 1000 гривень, для кожного пенсіонера індивідуально. Про підвищення виплат уже нагадав голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус.

У другий місяць літа буде здійснено перерахунок пенсій українцям, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами. До таких громадян входять вчені, чиновники, журналісти та інші. На даний момент спецзакони не діють, проте тим, хто встиг вийти на пенсію, не індексують виплати разом з усіма пенсіонерами.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Так, з 1 липня пенсії планують проіндексувати на 19,7%. Надбавка для кожної людини буде індивідуальною – хтось стане багатшим на 1000 гривень, а комусь додадуть лише 100 гривень.

Наприклад, якщо розмір пенсії без надбавок становить 5076 гривень, то українець, який вийшов на заслужений відпочинок за спецзаконом, може розраховувати на підвищення у розмірі 1000 гривень.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

До речі, в Україні більшість громадян виходять на пенсію за загальними правилами, але для деяких діють особливі правила, наприклад, для суддів. Служителі Феміди отримують пенсії розміри, яких у 20 разів вищі, ніж в інших українців.

Раніше портал Знай повідомляв, на хліб має вистачити: хтось із пенсіонерів може отримати майже 260 гривень надбавки.

Також наш портал інформував, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Крім того, ми писали, якщо пенсія застала за кордоном: як оформити виплати, не приїжджаючи до ПФУ.