Нещодавно уряд прийняв рішення про збільшення тарифів на електроенергію. Відтепер українці замість 1,44 гривні за 1 кіловат, будуть змушені платити 2,64 гривні за 1 кіловат-годину.

Однак колишній міністр енергетики Олексій Оржель (2019-2020) вважає що нова вартість електроенергії все одно "не відповідає реальності".

Електромережі. Фото: Знай. UA
Електромережі. Фото: Знай. UA

Екс-міністр говорить про те, що тариф потрібно підняти як мінімум удвічі більше- понад 5 грн за кіловат.

Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню "Главком".

У інтерв'ю він розповідає про те, що наша енергосистема дуже постраждала від російських обстрілів. Влітку будуть проводити ремонтні роботи на теплових та атомних блоках.

ремонт електромереж
ремонт електромереж

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Екс-міністр вважає, що краще було би мати запас обладнання на випадок повторних обстрілів окупантів, адже минулої зими ми цей запас мали, що і допомогло нам пройти важкий період.

Оржель вважає, що навіть незважаючи на війну в країні, платити за електроенергію українці повинні за ринковими цінами.

ремонт електромереж
ремонт електромереж

Зараз собівартість електрики вища за встановлений Кабміном тариф, тому 2,64 грн за кіловат/годину не відповідає реальності.

"Тариф 2.64 грн за кіловат/годину для населення не відображає реальної ціни. 3.30 – це одне лише виробництво електрики. Додаємо сюди тариф на розподіл і виходить більше 5 грн", - коротко пояснив він.

Раніше портал Знай повідомляв, відключення світла по всій Україні: ДТЕК пояснили ситуацію.

Також наш портал інформував, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.

Крім того, ми писали, "Або давайте гроші, чи не чіпайте вугілля": Корольчук розповів, як ДТЕК Ахметова хоче заробити влітку.