Українців стривожила інформація про те, що з 5 червня НБУ візьме під контроль усі платежі з банківських карток. Проте регулятор спростував її та заспокоїв народ.

У Нацбанку України заявили, що ця інформація не відповідає дійсності. Це означає, що ніхто не робитиме збір даних про всі платежі фізичних осіб.

НБУ, фото з вільних джерел
НБУ, фото з вільних джерел

Проте інформацію все ж таки запитувати планують, проте вона не стосується персональних даних. Більше того, з метою посилення нагляду, починаючи з грудня 2022 року, НБУ періодично надсилають узагальнену інформацію від банків-еквайрів щодо суб'єктів господарської діяльності та постачальників платіжних послуг – юридичних осіб, які використовують послуги банків з електронної комерції.

"Національний банк використовує зазначену інформацію виключно в наглядових цілях з метою посилення контролю за дотриманням банками вимог законодавства України", - підкреслив регулятор.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Завдяки такому аналізу, як зазначили в НБУ, вдалося виявити проблему з обслуговуванням тіньового ринку, зокрема грального бізнесу, для чого масово використовувалися послуги банків.

Лист НБУ, скріншот
Лист НБУ, скріншот

Раніше ми писали про те, що держава змусить платити всіх: з 5 червня банки щотижня звітуватимуть про перекази клієнтів

Як повідомляв Знай.ua, для українців-переселенців спростили важливу процедуру: тепер не лише вдома

Також портал Знай.ua писав, що доведеться запасатися сухарями? Українські супермаркети оновили ціни на хліб, цукор та соняшникову олію