Після випадку з закритим сховищем, внаслідок якого загинули люди, стало відомо, що чергового охоронця засудили.

Жінка, яка працює черговою при університеті, розповіла в twitter, які покладені на ній обов'язки та яку зарплату вона за них отримує.

Укриття. Фото кадр з Youtube
Укриття. Фото кадр з Youtube

Я працюю в універі черговою. В моєму корпусі два укриття. Тобто під час повітряної тривоги я повинна встигнути включити всюди світло, відкрити три двері, які знаходяться на відстані 70 метрів одна від одної, перевірити документи і зареєструвати усіх. А тепер про інше: крім укриттів я повинна ще відповідати за державне майно. Тобто тебе звільнять якщо стане НС з майном, тебе посадять, якщо не встигнеш відкрити якусь з трьох дверей.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона зазначила, що замість розв'язувати питання набрати чергових, які б відповідали тільки за укриття та ізолювати укриття від вільного доступу до всього приміщення, тупо просто інструкція: черговий зобов'язаний. А як — усім все одно. Жінка зазначила, що зарпата такого працівника - 6000 грн. А також зазначила, що черговий повинен усіх відправити в укриття, а сам залишатися на посту і контролювати, щоб ніхто не вкрав або не пошкодив державне майно.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

Жінка пише, що "дехто вирішив на цьому заощадити, зваливши все на одного чергового. Той дід, між іншим, ще несе відповідальність за збереження майна поліклініки, як мінімум там кілька виходів з різних сторін. Як одному за усім угледіти і встигнути"

Українці прокоментували допис:

"Навіть не було сумнівів що за 2 копійки від чергових вимагають нереальні речі, а потім хочуть вішати відповідальність на них. І це при тому що від цього всього залежить життя людей".

"Ось така інформація потрібна! Майже мільярди виділялись не на одного чергового! Війна зриває маски з усього, що ретельно ховається".

"Бо діду говорах приказав не відкривати! Проста зробили діда винним, треба ж когось наказати".

"Вважаю що на час війни бомбосховища повинні бути відчинені,й охоронець черговий повинен там завжди знаходитись".

Нагадаємо, ми писали, що прибіг до укриття і "поцілував" замок: киянин поскаржився, що в будинку зама Кличка бомбосховище для обраних.

Як повідомляв "Знай.ua" укриття та "правило 2 стін": експерт розповів де безпечніше перебувати під час ракетної атаки.

Також "Знай.ua" інформував, Кличко запевняв, що виділить 100 млн на облаштування бомбосховищ, а тепер тягають сторожа: "Він і бабло відмив".