Черговий раз, коли росія направила бомби на столицю України, відбулась трагедія, через закрите бомбосховище. В мережі нагадали, що у жовтні минулого року мер Києва Віталій Кличко заявляв, що для ремонту бомбосховищ буде виділено 100 млн грн.

Чи виділялись гроші та хто їх "поклав у диван" наразі невідомо, але після трагедії біля зачиненого бомбосховища, винними цапами відбувайлами "призначено" трьох посадовців та охоронця. Їх вже заарештували правоохоронці.

Бомбосховище. Фото: Telegram
Бомбосховище. Фото: Telegram

Восени минулого року Кличко наголошував, що кілька місяців тому місто виділило близько 100 млн грн для того, щоб укриття привели в належний стан. Тому кожен район столиці отримав кошти і зобов'язання голів районів ефективно їх використати і створити в укриттях умови для перебування людей.

Затримані.  Фото: Telegram
Затримані. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Натомість у мережі показали відео бомбосховища Центру дитячої та юнацької творчості, до якого як на амбразурі стоїть охоронниця, та до сховища людей не пускає. Каже, що коли буде повітряна тривога, вона буде телефонувати до директора, щоб отримати розпорядження пускати до сховища людей — пенсіонерів, мам з дітками чи ні.

Жінка, ка не пускає у бомбосховище українців. Фото: кадр з відео
Жінка, ка не пускає у бомбосховище українців. Фото: кадр з відео

У мережі twitter зазначили, що підхід влади до відповідальності надзвичайний. Звичайний сторож з мінімальною зарплатою, який виконує вказівки керівництва зазвичай найперший винний, в тому, що бомбосховищ практично нема.

Ти звичайний сторож у комунальному підприємстві з зп в мінімалку, виконуєш доручення керівництва, але, якщо раптом якась ср*ка, то в усьому винен будеш ти. Укриття закриті - винен сторож, незаконна забудова - теж знайдуть сторожа, відмивання грошей - полюбому все сторож організував — з сарказмом зазначила користувачка.

Скриншот повідомлення та коментарів
Скриншот повідомлення та коментарів

Нагадаємо, ми писали, що безпечний Київ їм не потрібний: мер Кличко продовжить шукати відмазки, навіть після загибелі людей через зачинене сховище.

Як повідомляв "Знай.ua" будувати бомбосховища немає сенсу: перед Новим роком Кличко запевняв, що укриття не на часі.

Також "Знай.ua" інформував, Зеленський жорстко натякнув Кличку через загибель людей у Києві.