Оплата комунальних послуг – це величезний тягар на гаманці будь-якого українця. І добре хоч закінчився опалювальний сезон і сума стала набагато нижчою.

Але із закінченням опалювального сезону повернулися й перевірки лічильників, які також можуть принести додатковий фінансовий дискофморт українцям.

Повірка лічильників газу, скріншот: YouTube
Повірка лічильників газу, скріншот: YouTube

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" звернулося до клієнтів, повідомивши про поновлення перевірок індивідуальних приладів обліку комунальних послуг.

Як повідомили у прес-службі компанії, відповідні дії дозволено згідно з постановою Кабінету Міністрів України №440 від 7 квітня 2023 року.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Ухвалене рішення поширюється на всіх виконавців послуг, за винятком тих, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Показники лічильника, скріншот: YouTube
Показники лічильника, скріншот: YouTube

Як наголосили у Київтеплоенерго, перевірку індивідуальних приладів обліку здійснюють ліцензовані організації, перелік яких можна знайти на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Крім того, акт про проведення перевірки необхідно надати до Центру комунального сервісу.

Нагадаємо, що після підвищення тарифів на світ українцям зробили термінове нагадування: лишився день.

Раніше ми повідомляли, що не слухайте плітки сусідок: постачальники газу показали, скільки доведеться платити українцям.

Також стало відомо про перерахунок пенсій, нові тарифи та старт НМТ: головні нововведення, з якими українці зіткнуться вже у червні.