Кабмін ухвалив рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію до 2,64 гривні за кВт*годину для всіх побутових споживачів. Чи варто очікувати на другий етап підвищення цін, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі інформаційного телемарафону.

Ще до підвищення тарифу на електроенергію ходили чутки, що ціни можуть підняти кілька етапів. Герман Галущенко зазначає, що ціни на електроенергію для українців не підвищуватимуться, принаймні до кінця 2023 року.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

"Про це не йдеться. Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Ми подивимося, як у нас проходитиме опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо, щоб забезпечити проходження сезону і не рухати ціни надалі ", – розповів міністр.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Глава Міненерго пояснив, що підвищення тарифу з червня було вимушеним кроком, який дозволить провести необхідні ремонтні роботи, стабілізувати енергосистему країни та бути готовими до нового опалювального сезону.

Водночас він заспокоїв українців, заявивши, що не бачить жодних передумов для віялових відключень електроенергії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на світ набули чинності: директор Yasno розповів, якими будуть платіжки у червні .

Також наш портал інформував подорожчання всіх товарів та послуг: ціни на електроенергію для бізнесу вдарять по кожному українцю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців готують до повернення блекаутів у липні: кому відключатимуть світло.