В Україні почав діяти новий тариф на електроенергію для населення – 2,64 кВт*годину. Директор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко розповів, якими будуть платіжки у червні та про що ще потрібно знати українцям.

Сергій Коваленко зазначив, що у червні українцям прийдуть платіжки за травень ще зі старим тарифом, а вже у липні будуть платіжки за червень, суми в яких будуть вищими. Він наголосив, що по Україні діє єдиний тариф 2,64 гривні за кВт*годину, незалежно від обсягів споживання.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Водночас директор Yasno додав, що у нічний коефіцієнт залишається і за наявності двозонного лічильника українці можуть платити за світло, спожите з 23:00 до 07:00, 1,32 гривні за кВт*годину. Також він пояснив, куди підуть гроші, отримані за рахунок підвищення тарифу.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Так куди підуть гроші? Ці гроші підуть на відновлення енергосистеми. Насамперед зростуть фінансові можливості державних Енергоатому та Укргідроенерго, які накопичили суттєві борги через необхідність компенсувати різницю між тарифом для населення та ринковою ціною", - пояснив Коваленко.

Раніше портал Знай повідомляв, українців готують до повернення блекаутів у липні: кому відключатимуть світло.

Також наш портал інформував подорожчання всіх товарів та послуг: ціни на електроенергію для бізнесу вдарять по кожному українцю.

Крім того, ми писали, українців залишать без штанів: разом із електроенергією підвищать ще один тариф.