Сприятливі погодні умови спричинили зниження цін на тепличні огірки та томати. Також подешевшала озима цибуля, пропозиція якої збільшилася у зв'язку з новим урожаєм. Про це повідомляє "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

За рахунок теплої погоди, яка встановилася в Україні, на ринку збільшилася пропозиція тепличних овочів, що надходять із місцевих комбінатів. Наголошується, що за тиждень цінники на огірки знизилися на 20%, а помідори подешевшали на 12%.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

"Більш менш сприятливі погодні умови, які спостерігалися в Україні протягом звітного періоду, призвели до збільшення пропозиції на ринку тепличних овочів з місцевих комбінатів. Як результат, лише за останні 7 днів огірки та томати на внутрішньому ринку України стали доступнішими на 20% і 12% відповідно", - заявляють аналітики.

Крім того, на ринку суттєво збільшилася пропозиція озимої цибулі нового врожаю, що надходить від місцевих господарств. Гуртові ціни на "золотий" овоч знизилися на 11%.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

За словами експертів, ця цінова тенденція в сегменті тепличних овочів може закріпитися, але це трапиться лише якщо погодні умови в Україні й надалі будуть сприятливими.

Раніше портал Знай повідомляв, урожай буде меншим, ніж очікувалося: в Україні стартував сезон черешні, що з цінами.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, ось де по-справжньому дорого жити: українські супермаркети продають цибулю за цінами вищими, ніж у Швеції.