Наші читачі знають, що український парламент ухвалив рішення зменшити граничний вік призовників строкової служби з 27 до 25 років.

Цю ситуацію вирішив прокоментувати адвокат Ростислав Кравець, який юрист назвав, які можуть бути наслідки такого рішення Верховної Ради.

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube каналі українського адвоката.

ТЦК. Фото: Youtube
ТЦК. Фото: Youtube

Кравець нагадав, що парламент за поданням прем'єра Дениса Шмигаля вніс зміни до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", якими дозволить мобілізувати значно більшу кількість громадян.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Адвокат зазначив, що в Україні триває війна, заклик на термінову службу скасували, а тепер людей з 25 років можуть зупиняти на вулиці та спрямовувати до територіальних центрів комплектування (ТЦК).

"Ваших дітей з 25 років зможуть зупиняти на вулицях, відправляти до військкоматів, навіть якщо вони ніде не служили, і мобілізувати одразу до військової частини", - пояснює він.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

В Україні знизили вік призову на строкову військову службу
30 травня 2023 року Верховна Рада проголосувала за зниження граничного віку призовників до 25 років із 27. "За" проголосували 304 народні депутати України.

Адвокат Тарас Никифорчук заявив, що після зниження граничного віку призовників до 25 років з'явиться досить серйозна група молодих людей, яких можна буде закликати до ЗСУ.

Нагадаємо, чи забере Україна Крим? Таролог розповіла, що загрожує Володимиру Зеленському: "Все піде не так, як комусь хочеться".

Раніше повідомлялося, роздача повісток за кордоном: чи можуть ловити військовозобов'язаних в інших країнах.

Також, українець не захотів йти у військкомат і може потрапити за ґрати на багато років.