Через повномасштабне вторгнення росії багато українців були змушені покинути рідні домівки та стати внутрішніми переселенцями.

Діти переселенців нажаль також вимушено стали свідками бойових дій та жорстокості та потребують особливої уваги та підтримки.

Юристи "Право на захист" розповіли, які пільги можуть отримати дітки-переселенці.

Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа
Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа

Безкоштовне харчування

Діти з числа внутрішніх переселенців, які навчаються в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності, забезпечуються безкоштовним харчуванням у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Мама з дитиною, фото Знай
Мама з дитиною, фото Знай

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Безкоштовне оздоровлення

Законом України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" передбачено, що оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, зокрема, дітей з числа ВПО, здійснюється коштом державного бюджету, місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Для безкоштовного оздоровлення дитини батькам слід звернутися до органів місцевого самоврядування.

Мама з дитиною, фото: Знай.ua
Мама з дитиною, фото: Знай.ua

Пільги у сфері освіти

Держава забезпечує дітям, зареєстрованим як ВПО, у тому числі дітям, які навчаються за денною формою навчання у вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, державну цільову підтримку для здобуття вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах.

Для реалізації такої пільги слід звернутися до деканату відповідного навчального закладу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що міжнародна організація оголосила про грошову допомогу: що потрібно знати.

Також наш портал інформував близько 20 тисяч гривень на сім'ю: українські переселенці зможуть отримати нову допомогу.

Крім того, наш портал інформував, що переселенці можуть отримати 25 тисяч гривень на дитину: куди звертатися за виплатами.