Для всіх наших читачів, які з великою увагою ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важливі новини. По всій країні обленерго зробили нагадування споживачам про те, що необхідно найближчими днями (3 червня) передати актуальні показники лічильника.

Важливо знати, що передавати показники саме у ці дні потрібно для того, щоб у квитанціях люди отримали коректні суми та не переплачували за "загальним" тарифом.

Про це стало відомо завдяки повідомленням, які надходять українцям від регіональних обленерго.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Наприклад, у Закарпаттіобленерго запитали споживачів: "Ще сьогодні ввечері, завтра та післязавтра і завершиться період для передачі показників лічильника електроенергії. А ви вже це зробили?".

Також прес-служба нагадала один із зручних способів для передачі показань - чат-бот ПрАТ "Закарпаттяобленерго" у Вайбері або у Телеграмі.

Популярні новини зараз
На Україну чекають дивні зміни: відома відьма попередила Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

А от мешканці української столиці можуть зателефонувати до кол-центру за телефоном (044) 202-15-88 або 15-88 (ДТЕК Київські електромережі) або (044) 459-07-40 (Київобленерго) та подати показники.

"Усім, хто один раз зареєструвався, чат-бот ще й нагадуватиме, що вже час передавати свідчення", - йдеться у повідомленні обленерго.

Звірка показників, скріншот: YouTube
Звірка показників, скріншот: YouTube

Нагадуємо, що українці раніше платили за світло за чинними тарифами: 1,44 гривні за кіловат (до 250 кіловат щомісяця) та 1,68 гривні за кіловат (понад 250 кіловат щомісяця).

Проте 30 травня Кабмін терміново ухвалив рішення щодо підвищення ціни на світ. Тому розмір єдиного тарифу становив 2,64 гривні за кіловат-годину. А суми платіжок орієнтовно зростуть приблизно на 250 гривень.

Нагадаємо, скільки українці заборгували за комуналку під час війни: сума вражає.

Раніше повідомлялося, що субсидія після смерті одержувача: як українським сім'ям не втратити допомогу.

Також, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.