Тепличні томати стають дедалі доступнішими для гаманців пересічних українців. Так, покупців порадували черговим зниженням цін на овоч у середньому на 12%. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Українські тепличні комбінати відвантажують помідори за ціною від 60 до 80 гривень, якщо порівнювати з минулим тижнем, то це в середньому на 12% дешевше. При цьому виробники наголошують, що зниження цін особливо не стимулювало попит на томати місцевого виробництва.

Помідори. Фото: Youtube
Помідори. Фото: Youtube

Гравці ринку зазначають, що зниження цін на томати було спровоковано одразу кількома факторами. Зокрема, це збільшення пропозиції імпортної продукції, що реалізується за тими самими цінами, що й продукція місцевого виробництва. Також почало збільшувати пропозицію томатів із місцевих тепличних комбінатів, що стимулювало здешевлення у даному сегменті.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Втім, навіть з урахуванням здешевлення тепличні томати в Україні в середньому на 12% дорожчі, ніж на початку червня минулого року. Фахівці прогнозують, що пропозиція томатів на ринку збільшуватиметься, зокрема, за рахунок продукції з літніх теплиць, що призведе до істотного зниження цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні дешевшають популярні фрукти: що можна купити за вигіднішою ціною.

Також наш портал інформував, українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город.

Крім того, ми писали, улюблені салати влетять у копійчину: у супермаркетах дорожчає консервована кукурудза та горошок.