Українці масово виїхали до Польщі ще на початку повномасштабного вторгнення рф, але пенсії їх не позбавили. Фахівці розповіли, як ці виплати можна легко перевести за кордон.

Про це пише портал ukrainianinpoland. Ті українці, яким приходили пенсійні виплати на банківську картку, нічого не потрібно міняти. Допомога від держави, як і раніше, надходитиме у такий спосіб у повному обсязі, навіть якщо людина перебуває в Польщі.

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Пенсіонери можуть витрачати свої гроші на власний розсуд на всій території польської держави. Однак ті, хто отримував пенсію готівкою, повинні пройти процедуру переказу виплат.

Існує два способи отримання пенсії в Польщі: на банківський рахунок або міжнародним переказом.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Таким людям необхідно звернутися з відповідною заявою до Пенсійного Фонду через веб-портал. Там слід обрати розділ "Внесення змін до пенсійної справи", а далі "Заява про зміну способу виплати пенсії". Українці мають вказати всі свої дані та прикріпити скан-копії паспорта, ІПН, реквізитів банку. Заява підписується електронним підписом для підтвердження особи.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк звернувся з важливим попередженням: можна втратити всі гроші

Як повідомляв Знай.ua, доведеться розщедритися не тільки на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди в супермаркетах.

Також портал Знай.ua писав, що українців готують до того, що тариф на світ 2,8 грн/кВт-година це дуже мало: "Повторюю всоте"