У Львові кіберполіція спільно зі службою безпеки ПриватБанку затримали вісьмох членів злочинного угрупування, які обманювали українців.

За даними фінустанови, зловмисники створювали та розсилали через соціальні мережі та месенджери посилання під приводом оформлення грошової допомоги від Президента України, ООН, UNICEF та інших організацій.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Зовні шахрайські сайти були схожі на офіційні урядові ресурси та сайти банківських установ.

Таким чином шахраї отримали доступ до рахунків понад півтори тисячі громадян і надалі привласнили їхні гроші.

Відкрито кримінальні провадження, шахраїв затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

ПриватБанк нагадує, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела та невідомі сайти, є потенційною загрозою використання цих даних шахраями.

Правоохоронці провели обшуки в оселях та автівках зловмисників, вилучили чотири десятки мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, банківські картки та SIM-картки, що використовувалися у протиправній діяльності. Відкрито кримінальні провадження.

Шахраї. Фото: Youtube
Шахраї. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що зняти гроші з карти буде неможливо: ПриватБанк вводить важливе оновлення з 1 червня.

Як повідомляв "Знай.ua" це така допомога ЗСУ? В українських військових з банківських карток постійно знімають по 8 гривень.

Також "Знай.ua" інформував, українці скаржаться на незвичайний збій у банкоматах ПриватБанку: грошей можна недорахуватись.