Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) намагалася ще у 2022 році встановити нові розцінки.

Середні витрати домогосподарств в Україні на воду та водовідведення після запланованого у 2023 році підвищення тарифів збільшаться на 60 грн. Про це йдеться у роз’ясненні Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Тарифи на холодну воду
Тарифи на холодну воду

Вартість централізованого водопостачання та водовідведення може зрости на 30% у великих містах. У НКРЕКП повідомили, що підвищення заплановане на 1 червня 2023 року.

Підвищення цін зумовлені тим, що у невеликих містах вода постійно дорожчає, в той час, як у великих містах усе без змін. Сказати точних цифр, щодо підвищення тарифів у комісії не можуть, тому що вони розраховуються окремо для кожної області.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Лічильники води, фото Знай.ua
Лічильники води, фото Знай.ua

На вартість впливають:

  • обсяги споживання;
  • кількість споживачів конкретного водоканалу;
  • особливості надання послуг.

У Нацкомісії кажуть, що з 1 червня мають намір привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня

Нагадаємо, ми писали, що Нацкомісія прийняла рішення про підвищення тарифу на електроенергію: скільки платитимемо.

Як повідомляв "Знай.ua" субсидія після смерті одержувача: як українським сім'ям не втратити допомогу.

Також "Знай.ua" інформував, "Укрпошта" скасовує популярну послугу через нові правила: що потрібно встигнути до 1 липня.