За деякою інформацією, пенсіонери-військовослужбовці можуть розраховувати на підвищення розміру своїх виплат.

Наразі грошова допомога визначається щодо прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 2018 рік, який на 52% нижче за поточний розмір.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

За поясненням юристів, перерахунок пенсій може бути здійснений у судовому порядку, на підставі розміру прожиткового мінімуму на трирічний період - з 2020 по 2023 роки. Це може призвести до збільшення пенсій на 50 відсотків.

Ця можливість надається лише військовим пенсіонерам, які отримують соціальну допомогу вже після 2018 року. І дуже важливо, щоб вони до цього служили у таких підрозділах як СБУ, ЗСУ, Нацгвардія, Служба зовнішньої розвідки, ДСНС, Управління держохорони, Державна кримінально-виконавча служба або Прикордонна служба.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Враховуючи зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, які відбулися з 2018 року, можна зазначити, що він збільшився більш ніж на 50%. Наприклад, у 2018 році він становив 1762 гривні, а в 2023 році його розмір становить 2684 гривні.

Якщо основний розмір виплати військового пенсіонера становить 13 000 гривень, після перерахунку він збільшиться до 19 760 гривень.

Нагадаємо, у 55 років, навіть якщо немає стажу: хтось з українців може вийти на пенсію на особливих умовах

Як повідомляв "Знай.uа", у цих випадках припинять виплати: у ПФУ попередили, коли субсидію зупинять

Знай.ua писав, пенсіонерами займуться: перевірять і заберуть виплати