Попри те, що опалювальний сезон завершився нещодавно, експерти рекомендують вже зараз думати про запаси дров на зиму.

Вони обґрунтовують свою думку тим, що ніхто не знає, якими будуть осінь і зима, також важко спрогнозувати ситуацію на фронті. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Дрова, скріншот: YouTube
Дрова, скріншот: YouTube

Загартовані та навчені попереднім досвідом українці можуть завчасно подбати про купівлю деревини, щоб у період нестачі й підвищеної вартості не думати, де знайти потрібний ресурс.

"Середня ціна дров твердолистих порід на сьогодні становить 1 300 гривень за м/куб. Якою буде ціна восени, ніхто не знає, спрогнозувати вкрай складно", – заявив головний інженер філії

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Лісники вже підрахували, що станом на травень вдалося реалізувати приблизно третину торішнього обсягу. Це означає, що українці вирішили не баритися і накопичити дрова, поки немає ажіотажу. Водночас рекомендація купити деревину раніше хороша ще й тому, що колоди встигнуть висохнути до сезону дощів.

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

Лісники вже підрахували, що станом на травень вдалося реалізувати приблизно третину торішнього обсягу. Це означає, що українці вирішили не баритися і накопичити дрова, поки немає ажіотажу. Рекомендація купити деревину раніше хороша ще й тому, що колоди встигнуть висохнути до сезону дощів.

Шпакович нагадав, що громадяни можуть скористатися перевагами Інтернету і замовити необхідний об’єм онлайн через портал "ДроваЄ".

Нагадаємо, ми писали, що війна війною, але кредит за розкладом: хто в Україні й досі може не платити "драконівські" відсотки.

Як повідомляв "Знай.ua" "Укренерго" дав пораду, як зекономити на оплаті за світло: "Дай відпочити".

Також "Знай.ua" інформував, українцям назвали "правильний" тариф на електроенергію – про 1,44 грн/кВт-год можна забути.