В Україні вперше з початку року зафіксували зниження середньої вартості пастеризованого молока жирністю до 2,6%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

У квітні вперше з 2023 року в Україні зменшилася середня споживча ціна пастеризованого молока жирністю до 2,6%. Продукт подешевшав на 0,6% – до 35,69 гривні за кг. При цьому у березні цінник був на рівні 35,9 гривні за кг.

Молоко, скріншот: Youtube
Молоко, скріншот: Youtube

Однак, якщо порівнювати з квітнем 2022 року, то середня вартість пастеризованого молока все ж таки збільшилася - на 13,8%. Весною минулого року продукт коштував 31,34 гривні за кг.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У Держстаті зазначили, що дані про вартість продукту наведено без урахування тимчасово окупованої території Криму та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

За даними Мінфіну, у травні фіксується зниження цін на молоко деяких торгових марок. Так, молоко "Яготинське" 2,6% подешевшало з 39,82 до 37,36 гривні за 900 мл. При цьому молоко торгової марки "Простоквашино" 1% зросло в ціні з 38,79 до 39,10 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, задоволення, яке влетить у копійчину: в Україні різко подорожчали популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, українцям показали нові ціни на вершки, йогурт та маргарин: за що заплатимо більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.