Українські фермери розпродують останні запаси моркви врожаю 2022 року, при цьому попит на ринку не стає нижчим. Така ситуація створює виробникам всі умови подальшого підвищення відпускних цін на овоч. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Аналітики наголошують, що в українських господарствах практично вичерпано запаси моркви, а ось попит на коренеплоди продовжує зростати. Фермери, які зуміли зберегти певні запаси минулорічної моркви, отримали змогу вкотре підняти відпускні ціни.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Дані моніторингу показують, що з початку тижня цінник на моркву врожаю 2022 року зріс у середньому на 12%. Зазначається, що українські фермери готові відвантажувати овоч за ціною не нижче 42-53 гривень за кілограм, залежно від обсягу продукції та її якості.

Морква, фото: Znaj.ua
Морква, фото: Znaj.ua

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто зазначити, що під кінець травня 2023 року кілограм моркви обходиться українським покупцям у середньому втричі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому залишається висока ймовірність того, що найближчим часом цінники на коренеплід продовжать підніматися.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети підняли ціни на овочі з борщового набору: картопля та буряк обійдуться дорожче.

Також наш портал інформував час хороших знижок: українські супермаркети поділилися новими цінами на соняшникову олію та яйця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, каша буде смачною, а головне – по кишені: українські супермаркети знизили ціни на рис, гречку та макарони.