На кінець травня в Україні фіксуються рекордно високі ціни на малину. Наприклад, на столичних ринках вартість ягоди починається від 1500 гривень за кілограм. Про це повідомляється в сюжеті телеканалу "КИЇВ24".

На українських ринках почали з'являтися найпопулярніші літні ягоди, зокрема малина. Проте цінники настільки високі, що дозволити таке задоволення можуть далеко ще не все.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

Так, на одному з київських ринків малину продають за ціною від 1500 до 2000 гривень за один кілограм. Тобто пенсіонеру, який отримує мінімальну пенсію у розмірі 2093 гривні, ягода точно не по кишені. При цьому наголошується, що ягода не імпортна, а вирощена в Одесі та Закарпатті.

Малина, фото: скріншот з відео
Малина, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами продавців, пропозиція малини на ринку поки дуже низька, оскільки її невигідно закуповувати через високі ціни. Втім, деяких українців не надто лякають непідйомні цінники і попит на малину є.

Ціни на черешню цього року також б'ють усі рекорди. На ринках вартість ягоди сягає 1200 гривень за кілограм. Така цінова тенденція пояснюється тимчасовою окупацією Мелітополя та інших міст півдня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прогнозують затримку врожаю ґрунтових огірків та томатів: у чому причина.

Також наш портал інформував і хочеться, і колеться: українцям показали свіжі ціни на полуницю.

Крім того, ми писали невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.