Через війну яка яка суттєво вплинула на економіку нашої країни, багато українців залишились без роботу та стабільного доходу.

Статус ВПО, фото dnipro.tv
Статус ВПО, фото dnipro.tv

Це спричинило великий ріст заборгованості по кредитам, адже громадяни просто не мають матеріальної можливості вчасно сплачувати свої борги.

Держава має намір полегшити умови погашення кредитів для українців.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Пільги будуть стосуватися лише частини внутрішньо переміщених осіб, які належить до вразливих категорій, та жителів тих територій, які найбільше постраждали від бойових дій.

Уряд хоче запровадити обов’язкову реструктуризацію боргів. Якщо парламентарі приймуть цей закон, то його дія буде поширюватися на увесь період дії воєнного стану та 30 днів після нього.

Кредит, скріншот: YouTube
Кредит, скріншот: YouTube

Вразливим верствам населення також спишуть пеню та штрафи за користування споживчими кредитами.

Закон буде поширюватися на громадян, які будуть відповідати хоча б одному з таких критеріїв:

  • єдиним доходом сім’ї є соціальна допомога чи пенсія;
  • споживач є батьком чи матір’ю багатодітної сім’ї, яка отримує субсидію на оплату комунальних послуг;
  • до складу сім’ї входить особа з інвалідністю внаслідок війни, при цьому сукупний дохід усіх членів сім’ї не перевищує двох мінімальних зарплат (13 400 грн).

Законопроєкт був схвалений у першому читанні.

Раніше портал Знай повідомляв, 6600 гривень від ООН: кого хочуть включити до списку, хто з українців зможе претендувати.

Також наш портал інформував, "Платити будуть та не усім": держава скоротила кількість отримувачів допомоги

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики пояснили, скільки заборгували пенсіонерам: люди не отримали мільярди.