Українці можуть отримати одноразову допомогу на дитину, народжену 2023 року. Розмір виплати становить 25 тисяч гривень та отримати її можуть мешканці Черкас, а також внутрішньо переміщені особи, які мешкають у місті. Про це йдеться на сайті міської ради.

Жителі Черкас, а також внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку у департаменті соціальної політики, мають право на допомогу у розмірі 25 тисяч гривень на дитину.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Отримати грошову допомогу може один із батьків дитини, опікун або усиновлювач, який постійно проживає з нею. При цьому виплату може отримати особа, місце проживання якої зареєстроване не пізніше ніж за 12 календарних місяців, що передують місяцю народження дитини. Для осіб зі статусом ВПО – не менше 9 місяців.

Виплати. Фото: Youtube
Виплати. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для оформлення допомоги необхідно звернутися до департаменту соціальної допомоги та надати низку документів:

  • копію документа, що засвідчує особу одного з батьків дитини, опікуна, усиновлювача;
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків одержувача;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • реквізити банківського рахунку для перерахування коштів;
  • копію довідки ВПО;
  • документи, що підтверджують факт постійного проживання у м. Черкаси

Раніше портал Знай повідомляв, 6600 гривень від ООН: кого хочуть включити до списку, хто з українців зможе претендувати.

Також наш портал інформував народження третьої дитини: скільки і які виплати пропонують українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики пояснили, скільки заборгували пенсіонерам: люди не отримали мільярди.