Через виїзд українців за кордон через війну, багато пільг, не дочекавшись отримувачів повернулося назад до Мінсоцполітики.

Уряд підказав механізм, як повернути гроші українцям. відповідну постанову №340 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій" було прийнято наприкінці квітня.

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube
Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

Йдеться про гроші, які обраховувалися на рахунку пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за виплатою яких вони не звернулися, і облік яких був припинений 20 грудня 2022 року — кошти тоді повернулися з Ощадбанку на рахунок Міністерства соціальної політики. - зазначають урядовці.

Для отримання виплат потрібно подати до Пенсійного фонду України Заяву в довільній формі, зазначивши:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще
  • назву документа, що дає право на пільги, його серію та номер (за наявності), ким видано документ і дату його видачі (з пред’явленням оригіналу зазначеного документа або електронного посвідчення ветерана);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті громадянина України про право здійснювати платежі за серією (за наявності) та номером паспорта);
  • серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України або свідоцтва про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ і дату його видачі;
  • номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, в якому відкрито рахунок для зарахування суми невиплаченої пільги.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

У разі смерті пільговика кошти може отримати член його сім’ї, якщо на нього поширювалися пільги — для цього теж потрібно звернутися до сервісного центру ПФУ.

Нагадаємо, ми писали, що українцям замінять паспорта: що хочуть виправити.

Як повідомляв "Знай.ua" вже з'явилася коаліція: політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, чи Україна отримає західні літаки F-16.

Також "Знай.ua" інформував, у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто у небезпеці.