Деякі українські пенсіонери мають право на доплату до пенсії на суму до 800 гривень. Йдеться про українців, які були нагороджені військовими орденами та медалями. Про це йдеться у Законі України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною".

Українське законодавство передбачає надбавки для цієї категорії пенсіонерів. Розмір доплати може становити від 20 до 40% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, тобто від 418,6 до 837,2 гривні на місяць.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

На сьогоднішній день прожитковий мінімум для непрацездатних осіб в Україні становить 2093 гривні, і саме від цієї суми розраховується розмір доплати.

Зазначається, що розмір доплати для кожного пенсіонера є індивідуальним, адже залежить від виду та кількості нагород. При цьому враховуються, як радянські, так і сучасні відзнаки.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

До речі, в Україні пенсіонери можуть отримувати вікові надбавки. Наприклад, громадяни віком від 70 до 75 років отримують додатково до пенсії 300 гривень. На 456 гривень можуть розраховувати українці віком від 75 до 80 років. Найвища доплата для громадян віком від 80 років - 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися: що буде з виплатами пенсій та субсидій.

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.