Кава в Україні перетворюється на справжній "елітний" напій, оскільки ціни на нього досягли рекордного рівня. Скільки коштує напій, що бадьорить, у популярних супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все важче виживати, оскільки цінники практично на всі продукти продовжують зростати, а зарплати та пенсії не встигають за темпами подорожчання. Навіть дозволити звичну каву стало помітно складніше, враховуючи новий стрибок цін у травні.

Ціни на каву та чай, фото: Знай.ua
Ціни на каву та чай, фото: Знай.ua

Станом на 19 травня кава торгової марки "Nescafe" Gold в середньому продається по 173,37 гривні за упаковку вагою 120 грамів. Для порівняння, ще у квітні середній цінник на цей товар був на рівні 169,16 гривні.

Вартість кави коливається в діапазоні від 152,10 до 207,60 гривні за упаковку, залежно від торгової мережі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що у травні 2023 року ціна кави встановила новий рекорд і, ймовірно, не останній. Для порівняння, в аналогічний період минулого року ця кава продавалася в середньому на 36,43 гривні дешевше.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що дорожчає зі швидкістю світла: українців приголомшили новими цінами на моркву, майже дефіцитний овоч.

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курятина та яловичина замінять свинину, а яйця подешевшали до 24 гривень: супермаркети оновили ціни на продукти.