Уряд країни виділив понад 3 млрд доларів спрямують на соціальні виплати та відновлення.

Кабмін ухвалив відповідне рішення. Про нього повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Рішення ухвалене 19 травня.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Відповідно до нього від Міжнародного банку реконструкції та розвитку залучать позику в розмірі 500 млн доларів та грант у розмірі 1,2 млрд доларів.

Ці кошти підуть на вчасні виплати заробітних плат, пенсій, соціальної допомоги, а також медицину.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як нагадав Прем’єр-міністр, ці кошти є частиною великого проєкту співпраці обсягом 16,4 млрд доларів плюс 1,4 млрд євро.

Ще одну позику в розмірі 1,5 млрд доларів залучать під гарантії уряду Японії. Їх спрямують на посилення соціального захисту та відновлення України.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Сума на погашення соцвиплат з бюджету збільшилася. Так, якщо в січні на підтримку малозабезпечених сімей та надання пільг і житлових субсидій виділили 4,6 мільярда гривень, то вже у квітні сума збільшилася на майже 2 мільярди.

В умовах повномасштабної війни кількість громадян, яким потрібна допомога та соціальний захист, значно зросла. У держбюджеті цього року на соцвиплати заклали загалом 791 мільярд гривень.

Нагадаємо, ми писали, разова виплата 14 тисяч грн на сім'ю: кому з українців можна отримати допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua", як українцям не залишитися без пенсії: у ПФУ пояснили, кому таке загрожує.

Також "Знай.ua" інформував, Марина Ставнійчук розповіла, як довго США і Європа зможуть допомагати Україні у війні.