В Україні відчутно подорожчало популярне м'ясо. Зростання цін спостерігалося як у квітні, так і у травні. Що буде з цінниками на яловичину, свинину та курятину далі, спрогнозувала провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Наталія Копитець, повідомляє "Фокус"

Збільшення цін на м'ясо має сезонний характер, адже у квітні підвищений попит на продукцію був спровокований Великоднем, а у травні українці почали активно закуповуватись на шашлики.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Наталія Копитець вважає, що до кінця 2023 року в Україні не передбачається несподіваних стрибків цін на основні види м'яса – свинину, курятину та яловичину.

Втім, у країні триває повномасштабна війна та постійні ракетні атаки, тому завжди є ризик руйнування виробничих потужностей із вирощування худоби та птиці. У свою чергу, це спровокує скорочення пропозиції продукції на внутрішньому ринку та збільшення відпускних цін.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Експерт нагадала, що саме через атаки росії в 2022 році в Україні скоротилося поголів'я курей і різко злетіли ціни на яйця. Те саме може повторитися і з іншою продукцією тваринного походження.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на яловичину "кусаються", але не так сильно, як роком раніше: скільки коштує популярне м'ясо.

Також наш портал інформував, цитрусові фрукти стають доступнішими: українців порадували новими цінниками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.