Депутати внесли законопроєкт яким планують дозволити вилучати або відчужувати земельні ділянки та інші об’єкти нерухомого майна у громадян для будівництва або реконструкції об’єктів критичної інфраструктури.

Територія будівництва: скрін з DailyStar
Територія будівництва: скрін з DailyStar

Рішення суду та спеціальні дозволи для таких дій будуть не обов'язковими.

Закон буде поширюватиметься не на усі обʼєкти нерухомого майна.

Держава забиратиме лише ті об'єкти, які відповідними фахівцями будуть визначені такими, що необхідні для будівництва, відновлення або реконструкції обʼєктів критичної інфраструктури.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Будівництво навпроти Бабиного Яру, фото Google
Будівництво навпроти Бабиного Яру, фото Google

Юрист Олександр Моргун, пояснює що якщо виникне необхідність на вашій ділянці збудувати електромережу чи, скажімо, трубопровід, або встановити нову електростанцію, то держава може вилучити ділянку на свою користь.

Будівництво, скріншот: YouTube
Будівництво, скріншот: YouTube

"Ця норма дійсно страшно звучить, але певною мірою вона є необхідною для відбудови держави", – зазначає експерт.

Автори документа пропонують, щоб колишньому землевласнику виплачували певну компенсацію, розмір виплат якої буде залежати від звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки та звіту про оцінку об’єктів нерухомого майна (відмінних від земельної ділянки), у разі їхньої наявності на земельній ділянці.

Нагадаємо, ми писали, що не можете відмити руки після городу? 2 простих способи допоможуть швидко позбутися брудних лапок.

Як повідомляв "Знай.ua" на Сонці вибухнула незвичайна пляма: Землю накриє хвиля потужної магнітної бурі.

Також "Знай.ua" інформував, українцям можуть роздати безкоштовні паї: хто отримає земельну ділянку до 2 га