17 травня слідчі НАБУ та САП завершили розслідування у справі судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій.

Місяць раніше, у квітні НАБУ і САП повідомили судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій про підозру.

Рішення суду, скріншот: YouTube
Рішення суду, скріншот: YouTube

У межах досудового розслідування було встановлено, що у листопаді 2020 року суддя ухвалила рішення про зняття арешту з 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів, які були арештовані в межах кримінального провадження, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі колишньому віце-президенту державної компанії "Хліб України" Андрію Миханіву.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Слідство з'ясувало, що суддя також не мала законного права знімати арешт, оскільки провадження було передано на розгляд по суті, а такі клопотання розглядаються лише під час досудового слідства.

Такі дії судді завдали власнику вищевказаних коштів шкоди на суму майже 4 млн грн.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Вищої Ради Правосуддя клопотання щодо відсторонення судді на час розслідування. Однак члени Вищої ради правосуддя відхили клопотання бо вважають що суддя з підозрою може й далі спокійно розглядати справи та виносити рішення.

"Відмовити в задоволенні клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про відсторонення судді Печерського районного суду Києва Тетяни Ільєвої від здійснення правосуддя", – йдеться в рішенні ВРП.

Нагадаємо, "чого не здалися в полон?": українка нарвалася на поранених воїнів ЗСУ у лікарні

Як повідомляв "Знай.ua", "За що ми стоїмо?": агресивний любитель чужого побив українського військового

Знай.ua писав, суддя радо пішла працювати на окупантів: не забула й про українську зарплату