Сучасна ситуація на ринку цибулі в Україні викликає занепокоєння серед експертів та споживачів.

За даними проекту EastFruit, цибуля залишається одним з найдорожчих овочів у борщовому наборі, але останнім часом відбуваються значні зміни у ціновій політиці цього продукту.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Аналітики повідомляють про високий попит на цибулю за одночасного скорочення пропозиції на українському ринку.

Це призводить до різкого зростання цін на цей овоч. За останній тиждень ціна на цибулю на оптових ринках України зросла на 10% до рівня 43-49 грн/кг. Експерти також зазначають, що на ринку переважно знаходиться цибуля середньої якості, тоді як високоякісної продукції майже немає в українських господарствах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Якщо порівнювати ціни з торішніми - можна дійти висновку, що на цибулю вони вже втричі більші. Експерти ринку прогнозують подальше зростання цін на цибулю та прискорення темпів підвищення цін у міру скорочення запасів цього продукту в українських господарствах.

Є кілька причин, які впливають на попит та пропозицію цибулі на українському ринку. Одна з них – повномасштабна війна нашій країні.

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube
Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Загалом ситуація із цінами на цибулю в Україні залишається нестабільною. Ціни на продукт продовжують зростати, і майбутнє вирішуватиметься в залежності від багатьох факторів, включаючи врожайність, погоду і вирішення посівних фермерів.

Нагадаємо, майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток

Як повідомляв "Знай.uа", ціни на яловичину "кусаються", але не так сильно, як роком раніше: скільки коштує популярне м'ясо

Знай.ua писав, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися