Борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. Втім, його приготування обходиться українцям дедалі більше суми. Так, вартість 4-5-літрової каструлі борщу за традиційним рецептом у травні збільшилася до 190,37 гривні. Про це свідчать дані департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Якщо у квітні каструля борщу обходилася українцям приблизно 172,58 гривні, то у травні за рахунок збільшення вартості моркви, капусти та цибулі, приготування страви обійдеться у 190,37 гривні.

Український борщ, скріншот: Youtube
Український борщ, скріншот: Youtube

Дані моніторингу показують, що в період 15 квітня до 1 травня 2023 року в Україні найбільше піднялися ціни на моркву. Овочі подорожчали на 8,12 гривні - до 55,70 гривні за кілограм. Цінник на капусту підскочив на 2,98 гривні, до 26,60 гривні за кілограм. Також на 1,13 гривні збільшилася вартість цибулі – до 52,70 гривні за кілограм.

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Водночас фіксувалося зниження цін на томати – на 1,67 гривні, до 107,63 гривні за кілограм. Також на 3,34 гривні подешевшала свинина, до 197,63 гривні за кіло. На 1,56 гривні знизився цінник на картоплю, до 10,37 гривні за кілограм.

Вартість борщу. Фото: facebook.com/agro.dn.gov.ua
Вартість борщу. Фото: facebook.com/agro.dn.gov.ua

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на яловичину "кусаються", але не так сильно, як роком раніше: скільки коштує популярне м'ясо.

Також наш портал інформував, в Україні дорожчає соняшникова олія: як змінилися ціни та де можна купити подешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у супермаркетах подорожчала сметана, молоко та вершкове масло: українцям показали нові цінники.