За даними Пенсійного фонду України (ПФУ), на 1 травня 2023 року кількість пенсіонерів, які отримували виплати за допомогою банківських карток, становила 8,3 мільйона осіб.

Інші 2,3 мільйони пенсіонерів отримували виплати через "Укрпошту". Крім цього, найбільшу кількість пенсіонерів (4,6 мільйона осіб) одержують виплати у "Приватбанку". Частка Національного банку становить 55%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

На другому місці знаходиться державний Ощадбанк, де пенсії отримують 2,9 мільйона осіб. Частка банку становить 35%. За даними ПФУ, сума перерахування коштів через банки за січень-квітень 2023 року становила 173,0 млрд. гривень, що на 23,1% більше, ніж у 2022 році – 140,6 млрд. гривень.

Ці дані свідчать про значну кількість пенсіонерів, які мають банківські послуги для отримання своїх виплат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Збільшення суми перерахування коштів через банки свідчить про поступове вдосконалення системи пенсійних виплат та зростання довіри до банківських установ. Пенсіонери можуть зручно та безпечно отримувати свої пенсії, скориставшись банківськими послугами.

Крім того, це сприяє зменшенню використання готівки та підвищує рівень так званої "фінансової транспарентності".

Нагадаємо, українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення

Як повідомляв "Знай.ua", українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого

Знай.ua писав, частина українських пенсіонерів отримає додаткову 1000 гривень: кому чекати надбавок