В Україні опалювальний сезон завершився у квітні. Це означає, що з наступного місяця громадяни перестали отримувати субсидії на оплату комунальних послуг, але ціни у платіжках при цьому зменшились, адже тепло відключили.
Проте певні категорії українців отримають субсидію навіть у неопалюваний період, тобто влітку. Вона належить тим, у кого сума у ​​платіжці за комунальні послуги перевищує 15% доходу всіх членів сім'ї.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі Українського радіо. Вона уточнила, що цього року на субсидії планують виділити 25 млрд грн, як і минулого. При цьому кількість домогосподарств, які мають таку державну допомогу, у 2023 році склала 2,2 млн.

Після закінчення опалювального сезону деякі українці вже почали отримувати субсидії на літній період, тобто їм прийшла грошова допомога на оплату комунальних послуг. Також у міністерстві зазначили, що розмір субсидії залежить від доходу сім'ї – чим він менший, тим більше грошей виплатять.

"Бюджет розписується на весь рік, тому на субсидії цього року, як і минулого, було заплановано 25 млрд грн. Середні суми, що виділяються на домогосподарство у зимовий період, становлять 1,5 тис. грн, а у неопалюваний сезон 350-400 грн", - пояснила Жолнович.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше ми писали про те, хто за два тижні отримає додатково 1500 грн: вже з червня будуть доплати

Як повідомляв Знай.ua, важливе правило запрацює з 1 червня: дозволить знищити корупційну складову.