В Україні продовжують знижуватись ціни на курячі яйця, які різко подорожчали ще осінь минулого року. Як виглядають цінники на продукт у середині травня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні відновлюється поголів'я курей, що дає змогу наростити виробництво яєць і відповідно знизити на них ціну. У середині травня у популярних супермаркетах вже можна відчути суттєве послаблення цін.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Так, станом на 15 травня яйця курячі торгової марки "Квочка" у середньому продаються по 60,60 гривні за десяток. У квітні середній цінник на продукт був на 10 гривень вищим – 70,60 гривні. Яйця курячі "Ясенсвіт" також помітно подешевшали. За десяток доведеться заплатити 65,08 гривні, а не 74,12 гривні, як було у квітні.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Яйця курячі "Ясенсвіт" 18 штук знизилися в ціні з 129,47 до 116,10 гривні. А ось велика упаковка цих же яєць на 30 штук подешевшала майже на 40 гривень – з 218,50 до 179,30 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

До речі, за прогнозами експертів, курячі яйця продовжать дешевшати і влітку їхня вартість знизиться ще приблизно на 15%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подорожчала сметана, молоко та вершкове масло: українцям показали нові цінники.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні ціни на продукти встановлюють небувалі рекорди: що подорожчало майже на 80%.