Деякі громадяни мають певні пільги в Україні, залежно від їх соціального статусу. Так, мешканцям столиці пропонують послуги облаштованих автомобілів міського інклюзивного таксі.

Зараз Києвом курсують сім таких спеціальних машин для осіб, які мають групу інвалідності. Вони оснащені спеціальним обладнанням, яке дозволить без проблем перевезти людей у ​​візках. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Особи з інвалідністю, кадр з відео
Особи з інвалідністю, кадр з відео

Такою транспортною послугою постійно користуються 70 жителів столиці. Для цього уклали 147 відповідних договорів.

"Протягом двох років існування послуги автомобілі здійснили 10 тисяч перевезень - до лікарень, реабілітаційних центрів, басейнів, шкіл, на спортивні та культурні заходи, у разі потреби - на вокзал", - розповіли українцям.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Соціальним таксі українці можуть скористатися безкоштовно. Однак укласти договір про перевезення все ж таки необхідно. Зробити це можна у районному управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Бажаючим надали контакти та адреси.

Соціальне таксі, фото social
Соціальне таксі, фото social

Також заступник голови КМДА наголосила, що якщо кількість осіб, які уклали договір на користування соціальним таксі, зростатиме, то автомобілів теж побільшає.

Нагадаємо, "Витрусять ваші кишені на повну": навіть у війну з боржників стягуватимуть кошти за комуналку

Раніше ми писали, що в Україні ціни на продукти встановлюють небувалі рекорди: що подорожчало майже на 80%.