В українській пенсійній системі максимальна виплата становить понад 20 тисяч гривень, що, звісно, ​​не стосується більшості громадян.

Особливі категорії громадян, які працюють на роботах, що призводять до втрати професійної працездатності, можуть отримувати пенсію за вислугу років. Про це заявив голова управління Пенсійного фонду Євген Капінус.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Максимальний розмір пенсії за вислугу років не може перевищувати десять прожиткових мінімумів, що на сьогоднішній день становить 20 930 гривень. У середньому пенсіонери одержують виплату у розмірі 5200 гривень.

Система пенсійних виплат в Україні залежить від посади та професії громадян, а також тривалості спеціального стажу, що дає право на отримання пенсії за вислугу років. Призначення пенсії також регулюється законодавством.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Перерахунок пенсій за вислугою років здійснюється відповідно до загальновизнаних правил. Це стосується громадян, зайнятих у роботах, виконання яких веде до втрати професійної придатності чи працездатності. Конкретні суми пенсій встановлюються відповідно до законодавства та пенсійної політики країни.

Ця система пенсійних виплат сприяє соціальному захисту громадян, забезпечуючи гідний рівень життя після завершення трудової діяльності.

Нагадаємо, пільги на проїзд та оплату комуналки: ще одна категорія українців може отримати допомогу від держави

Як повідомляв "Знай.ua", на пенсію чи на обкладинку журналу? Знаки Зодіаку, які з віком не втрачають своєї краси

Знай.ua писав, в Україні можна отримати допомогу 14 000 грн: на що дозволять витратити