В Україні пенсійний вік становить 60 років як для чоловіків, так і жінок. Проте не всіх після досягнення цього віку можуть відпустити на пенсію. Про правила виходу на пенсію нагадали у Пенсійному фонді України.

Українці можуть вийти на заслужений відпочинок у 60 років лише за умови, що накопичили необхідний стаж – у 2023 році це щонайменше 30 років. Перевірити наявність страхового стажу можна на Пенсійному порталі. Для цього потрібно авторизуватися в особистому кабінеті та обрати розділ "Мій страховий стаж".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що вимоги до стажу посилюватимуться щорічно, аж до 2035 року, коли для виходу на заслужений відпочинок потрібно буде мати за плечима мінімум 35 років стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Якщо після досягнення 60 років в українця набирається менше 30 років стажу, то можна скористатися шансом вийти на пенсію у 63 роки. У цьому віці вимоги до пенсіонера знижуються: 2023 року потрібно мати від 20 до 30 років стажу. Щороку ця вимога також збільшуватиметься на рік.

Також українці можуть вийти на заслужений відпочинок у 65 років, коли вимоги до стажу стають м'якшими - мінімум 15 років.

Раніше портал Знай повідомляв, скільки в Україні отримують особи з інвалідністю: розмір пенсій та важливі нюанси.

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.