Ми вже опублікували багато рецептів для травневого шашлику, проте не звертали увагу на питання, з якого виду м'яса найкраще робити цю страву. Експерти кажуть, що якщо шашлик зі свинячого м'яса, то його не можна багато їсти людям із високим холестерином.

Наприклад, шашлик з баранини не можна людям з хворим на шлунок або кишечник, тому що це м'ясо досить важке для перетравлення. Крім того, дієтологи не рекомендують давати багато шашлику дітям до 8 років.

Давайте дізнаємося про користь, шкоду, кращий вид м'яса для шашлику, а також актуальні ціни в українських супермаркетах. Про ціни ми дізнаємось з аналітики порталу Minfin.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Дієтологи регулярно розповідають, чим шкідливий шашлик. Вони відзначають, що м'ясом, приготованим на вугіллі, не варто зловживати, щоб не зашкодити організму. Крім того, фахівці радять тим, хто на дієті на пікніку налягатиме на овочі. Справа в тому, що клітковина заповнить шлунок і не дасть з'їсти зайвий шматочок шашлику.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Яка частина свинини не підходить для шашлику

Якщо попереду пікнік і вам замовили купити м'ясо на шашлики, то при виборі врахуйте, що м'ясо із задньої частини свині не підходить. Воно жорсткіше і з прожилками. З такого м'яса шашлик буде сухим та твердим. Найкраще для такої страви використовувати м'якоть.

Варто нагадати нашим читачам той факт, що за місяць свиняча грудинка подорожчала з 181,65 грн/кг до 187,07 грн/кг. Лопатка зросла в ціні з 183,64 грн/кг до 189,65 грн/кг, а ошийок – з 233,67 грн/кг до 249,60 грн/кг.

Шашлики. Фото: Youtube
Шашлики. Фото: Youtube

Ціни на шашлик (свинина)

А тепер до найцікавішого. Вид свинини, який у супермаркетах називається просто – шашлик за 1 кг, станом на 14 травня, продається у Megamarket по 195,00 грн., у Metro – 215,89 грн., у Varus – 179,90 грн.

Ціни на шашлик, скріншот: Minfin
Ціни на шашлик, скріншот: Minfin

Нагадаємо, весь секрет у маринаді: ульотна закуска до шашлику з помідорів, простий рецепт.

Раніше повідомлялося, якщо ви робите це, то у вас погана окрошка: секрети найулюбленішого літнього супу.

Також, якщо не встигли на шашлик, то настав час: в Україні супермаркети оновили ціни всі види свинини.