У травні українці спостерігають високі ціни на овочі, які не відповідають цьому періоду. Зазвичай, як тільки на ринок надходить все більше продукції з відкритого ґрунту, є здешевлення, проте цього року сезон розпочався пізно.

Так, в українських супермаркетах оновили цінники на популярні овочі – капусту, моркву та картоплю. У середині місяця вони встигли подорожчати, за даними порталу Мінфін.

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Молода капуста злетіла в ціні суттєво - з 65,96 грн/кг до 71,83 грн/кг. Середня вартість білокачанної капусти зросла з 25,19 грн/кг до 37,93 грн/кг. Найдоступніші варіанти є у Варусі – 66,90 грн/кг, а також у Новусі – 27,99 грн/кг.

Ціни на капусту, Мінфін
Ціни на капусту, Мінфін

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вартість моркви теж не тішить покупців. У травні вона злетіла з 50,24 грн/кг до 60,10 грн/кг. Найвигідніше купити в Ашані та Варусі - 54,40 грн/кг та 56,90 грн/кг відповідно.

Ціни на моркву, Мінфін
Ціни на моркву, Мінфін

У той же час картопля, яка залишається одним із найдоступніших овочів, цього місяця подорожчала з 9,77 грн/кг до 10,52 грн/кг. Молода картопля підвищилася у вартості з 13,96 грн/кг до 36,50 грн/кг, а рожева з 11,04 грн/кг до 12,62 грн/кг.

Ціни на картоплю, Мінфін
Ціни на картоплю, Мінфін

Раніше ми писали про те, що українцям дозволили заробляти гроші на електроенергії: генератори купували недаремно?

Як повідомляв Знай.ua, де можна заробити непогані гроші: українцям показали найпопулярніші професії

Також портал Знай.ua писав, як отримати безкоштовні послуги у лікаря: МОЗ пояснило, кому потрібний Е-напрямок