Після різкого стрибка ціни на долар українці певний час спостерігають за зміцненням гривні.

Якщо раніше ми купували долар по 43 гривні, то тепер ця цифра зменшилась на 11,6 відсотка до 38 гривень. Надалі, завдяки міжнародній фінансовій підтримці України, інфляція сповільнюватиметься. У зв'язку із цим українцям закономірно. цікаво і важливо знати, чи знизяться ціни на продукти та послуги. Адже нам мотивували зростання цін, зокрема, і зростанням ціни долара. На жаль, таких приємностей чекати не доведеться. Про це повідомляє ubr.ua.

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

Фінансова підтримка країн-союзників та міжнародних організацій-партнерів дозволяє гривні залишатися міцною. Крім того, національна валюта мала стійкий курс до повномасштабної війни, тому попит на готівкову іноземну валюту вже кілька років утримується на низькому рівні. Незважаючи на це, аналітики запевняють, що падіння цін очікувати не доводиться.

"Ми вважаємо, що в Україні ціни падати не будуть. Якби були зрозумілі терміни, то тактика поведінки бізнесу була б іншою, і багато хто міг би "працювати в нуль" або з мінімальним прибутком, розуміючи, що всім зараз нелегко, але ми на шляху до відновлення", - пояснив аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він зазначив, що через те, що терміни незрозумілі, невідомі та необхідні обсяги фінансових запасів. Крім того, на ціни в Україні тиснутиме і потенційне зростання цін на енергоресурси.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

З цією думкою солідарний і координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетьман. Зростання цін на нафту та нафтопродукти на світовому ринку він назвав основним чинником впливу на ціни в Україні.

Нагадаємо, що в Україні змінився процес покупок в інтернеті – на що потрібно звернути увагу.

Раніше ми повідомляли, що для ВЛК відкриють медичні реєстри: усі дані будуть доступні.