Кожен українець, який визнаний обмежено придатними до військової служби під час працевлаштування має обов'язок пройти повторний медогляд. Без медогляду роботодавець не має права брати на роботу таких працівників.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Процедура медогляду не безкоштовна і витягне із вашого гаманця близько двох тисяч гривень.

Та для безробітного, тим паче під час дії військового стану та не простої економічної ситуації в країні, ця сума може виявитися занадто високою.

Українець, який опинився у такій ситуації, поскаржився на такі медичні побори під час працевлаштування у коментарі на Facebook-сторінці Мінреінтеграції.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

Чоловік розповідає, що в нього немає роботи, а відтак і будь якого доходу. Разом з дружиною він виховує трьох дітей. Та коли йому нарешті вдалося знайти роботу, йому сказали про те, що потрібно пройти медогляд та отримати висновки ПФЕ (психофізіологічної експертизи) перед тим, як розпочати роботу.

"Знайшов роботу але я як впо плюс сім'я троє діток, і дружина, але на роботі така штука треба мед огляд, і пфе (психофізіологічну експертизу), а щоб це все пройти це потреба в 1500 грн до цього я проходив влк у військомат обмежено придатний, тепер знову ще одна комісія, але коштів на неї немає в наявності", - розповів він.

Виходячи із закону, ці гроші за медичний огляд начебто повинні йому повернути, але це буде не зараз, а грошей у його сім'ї та в нього особисто поки що просто немає.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"За законом не то повернуть ці кошти але це ж із зарплати а до зарплати це ж після виходу на роботу приблизно півтора місяці це точно, і як бути, роботу знайшов а все впирається в цю нову мед комісію за новими законами де потрібно пройти пфе а це витратно плюс сертифікати психолога та нарко це знову плюс приблизно 340гр разом", - додав чоловік.

Так, українцям, обмежено придатним до військової служби, потрібно платити гроші за повторний медогляд.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що безробітним переселенцям видають ваучери на працевлаштування: як скористатися і що потрібно для отримання.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.