У квітні споживча інфляція сповільнилася до 17,9%, що позначилося і темпах зростання ціни популярні продукти. Що відбувається з цінниками та чого чекати далі, повідомляє Національний банк України.

У Нацбанку зазначають, що в Україні спостерігається зниження темпом подорожчання цілої низки продуктів, зокрема хліба, солодощів, а також ковбас та молочної продукції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Сповільнилося подорожчання більшості продовольчих та непродовольчих товарів. Зокрема, меншими темпами зростали ціни на хліб та борошняні вироби, кондитерські та ковбасні вироби, молочні продукти, соняшникову олію, напої", - йдеться у повідомленні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Окрім продуктів, повільніше стали зростати ціни на одяг, взуття, електроніку, товари особистого догляду, а також меблі та товари для дому. Значно поменшало подорожчання палива, чого вдалося досягти формуванням суттєвих запасів.

У НБУ прогнозують, що у 2023 році інфляція продовжить сповільнюватися, а водночас і цінники на магазинах збільшуватимуться більш стриманими темпами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що регулювання цін не працює: експерт розповів, що може зупинити подорожчання продуктів в Україні.

Також наш портал інформував, українців змусять "затягнути паски тугіше": як подорожчання палива вплине на ціни на продукти.

Крім того, ми писали, в Україні подорожчала сіль, хоч до травня ціни трималися на низькому рівні: скільки зараз коштує.