В Україні на громадському рівні продовжують обговорювати зміни граничного віку призовників на строкову військову службу. Відомо, що тепер на "срочку" хочуть забирати молодих чоловіків, лише до 25 років, замість норми, що діяла раніше - 27 років.

Однак важливо пам'ятати той факт, що під час воєнного стану на строкову службу призов не проводиться. Вся суть у тому, що тепер видати повістку та залучити на службу можна буде 26-ти та 27-ми річних українців.

Про це розповів український адвокат Тарас Никифорчук на своєму YouTube-каналі.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Йдеться про проект закону про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" №9281. За словами юриста, після зниження граничного віку призовників до 25 років з'явиться досить серйозна група молодих людей, яких можна буде призвати до Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Відповідно, ось така ось сумна досить новина в тому плані, що влада вважає, що це війна ще буде, на жаль, тривати довго", — вважає Никифорчук.

Працівники військкомату, фото: Telegram
Працівники військкомату, фото: Telegram

Він нагадав, що в Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію до 18 серпня 2023 року.

Адвокат також нагадав, які категорії чоловіків в Україні мобілізують у травні 2023 року. І наголосив, що чоловіки віком 18-27 років не можуть бути примусово мобілізовані, якщо ще не проходили термінову службу (службу за контрактом – для жінок), але вони можуть добровільно підписати контракт із підрозділами Сил оборони України.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Зниження призовного віку в Україні до 25 років

Нагадаємо, Міністерство оборони України розробило зміни до законодавства щодо зниження граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

Як пояснили у відомстві, відповідні зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму військового стану відсутня потреба громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

Нагадаємо, мобілізація в Україні: закликати до лав ЗСУ хочуть ще одну категорію чоловіків.

Раніше повідомлялося, що Генштаб позбавив одну категорію українців від "броні" - тепер на роботі захистити не зможуть.

Також, нова "фішка" військкомів може розорити українців і навіть засадити до в'язниці: про що важливо знати.