Для наших читачів, які ретельно перевіряють те, що купують у магазинах та на ринку, а також стежать за вартістю покупок, ми маємо важливі новини. З'явилася інформація про те, скільки в Україні найближчим часом коштуватимуть продукти із "борщового набору".

Про це у деталях українським журналістам розповів перший заступник міністра аграрної політики України Тарас Висоцький.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

За словами Висоцького, цього року збільшено промислове вирощування культур із "борщового набору" у низці областей України. При цьому він запевнив, що у зв'язку із цим з осені ситуація на ринку овочів буде більш позитивною. Дефіциту не буде, ціни стабілізуються.

"Промислове вирощування культур із "борщового набору" – моркви, цибулі, капусти, червоного буряка зростуть на 20-30% у центральних областях України. Збільшено посіви томатів, на які виник дефіцит минулого року. Тому з осені ситуація на ринку овочів стабілізується. Ми очікуємо на зменшення імпорту і, відповідно, врегулювання цін", – розповів він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Крім того, Висоцький зазначив, що для вирощування моркви, цибулі, капусти, червоного буряка розширено площі у Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

На додаток до цього збільшені посівні площі під овочами. У тому числі в регіонах, де є зрошення. Зокрема, на Одещині – на 10-15%, частини Миколаївської області та на деокупованій Херсонщині.

Серед іншого, посівні площі під цукрові буряки збільшено приблизно на 25% порівняно з попереднім роком. Отже, цукру для внутрішнього споживання буде виготовлено достатньо.

Нагадаємо, якщо не встигли на шашлик, то настав час: в Україні супермаркети оновили ціни всі види свинини.

Раніше повідомлялося, цінники на популярне м'ясо впевнено повзуть униз: чим українці можуть побалувати себе.

Також, готуйте сковорідки: українські супермаркети поділилися новими цінами на соняшникову олію та борошно.