Традиційно на кінець сезону яблук, ціни на улюблений українцями фрукт починають зростати, зокрема, через зменшення пропозиції.

В Україні ціна на яблука трималась досить довго стабільною, але на кінець сезону українські садівники підвищили відпускні ціни на яблука. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Яблука, фото biznes-plan
Яблука, фото biznes-plan

Більшість українських виробників заявили про фактичне завершення сезону реалізації яблук із місцевих господарств. Хто ще має достатні обсяги яблук для реалізації, негайно підняли відпускні ціни на ці фрукти.

З початку тижня відпускні ціни на яблука на українському ринку зросли в середньому на 23%, і сьогодні ці фрукти надходять у продаж по 15-22 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

Подорожчання в цьому сегменті насамперед пов'язане із сезонним фактором. Так, запаси торішнього яблука стрімко скорочуються, а фрукти нового врожаю у продаж ще не надійшли. У зв'язку з холодною та затяжною весною сезон раннього яблука в Україні суттєво затримується.

Відпускні ціни на яблука в Україні вже в середньому у 2,6 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти ринку сходяться на думці, що відпускні ціни в цьому сегменті продовжать зростати.

За місяць супермаркети підняли ціна на яблуко українське з 18 до 22 грн.

Ціна на яблука. Фото:  Мінфін
Ціна на яблука. Фото: Мінфін

Яблука Айдаред виросли в ціні з 24 грн до 36 грн.

Ціна на яблука. Фото:  Мінфін
Ціна на яблука. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети поділилися новими цінами на соняшникову олію та борошно.

Як повідомляв "Знай.ua" яйця, м'ясо, молоко, ягоди та риба: українцям показали, як влітку зміняться ціни на продукти.

Також "Знай.ua" інформував, як обрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.