В Україні з'явилися чутки, що громадянам, які рік тому отримали фінансову допомогу в рамках програми "єПідтримка", доведеться повернути державі 6500 гривень. Як виглядає все насправді та кому доведеться повернути кошти до бюджету.

Так, за даними Мінекономіки, серед зареєстрованих заявок на отримання виплат розміром 6500 гривень знайшлися порушники. Перевірка показала, що допомогу одержали застраховані особи, які є працівниками бюджетних установ, що суперечить умовам програми "єПідтримка".

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у 2022 році за програмою "єПідтримка" було помилково виплачено кошти більш ніж 25 тисячам українців. При цьому до кінця минулого року лише 5 тисяч громадян повернули гроші назад до бюджету.

Таким чином 6500 гривень "єПідтримки" мають повертати бюджетники, які отримали кошти, хоч дана програма і не поширювалася на них.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Соцдопомога. Фото: скрін youtube
Соцдопомога. Фото: скрін youtube

Водночас у Мінекономіки закликали бюджетників повернути отримані кошти державі та погрожували судом у разі відмови повернути все отримане у добровільному порядку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що безробітним переселенцям видають ваучери на працевлаштування: як скористатися і що потрібно для отримання.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.